Bel ons voor meer info

Een helpende hand bij verhuis

Verhuizen vraagt om heel wat energie. Zowel fysiek als emotioneel. Denk hierbij aan het plannen van de verhuis, de administratieve taken, het inpakken en de opruimkeuzes die hier vaak mee gepaard gaan, beslissingen over het inrichten van de nieuwe woning, de opwinding over de nieuwe start, de mogelijke onzekerheid of het verdriet over het achterlaten van een bekende plek en buren.

CURA Services zorgt voor een zorgeloze verhuis door je te ondersteunen bij de volledige coördinatie van je verhuis.

Verhuizen zonder stress

Onze CURA Consulenten zijn vertrouwd met ieder aspect van het verhuizen. Heb je gekozen voor een kleinere woning? Zet je de stap naar een assistentiewoning? Verhuis je naar een woonzorgcentrum? We zorgen voor een verhuis zonder organisatorische stress, zodat jij of het familielid waarvoor je onze ondersteuning inschakelt kan focussen op het thuiskomen in je nieuwe woonplek.

Download de folder

Van voorbereiding tot het settelen in de nieuwe woning

Uw CURA Consulent is vertrouwd met de uiteenlopende zaken die komen kijken bij een geslaagde verhuis. Loopt er iets niet zoals verwacht? Dan lost de CURA Consulent dit voor je op. Niets wordt uit het oog verloren, voor ieder type verhuis heeft de consulent een eigen verhuis checklist:

  • Planning en voorbereiding
  • Opruimen en sorteren
  • Het kiezen en maken van afspraken met een geschikte verhuisfirma
  • Het voorzien van het juiste verpakkingsmateriaal en inpakken
  • Administratieve taken: adreswijzigingen en diensten laten overzetten
  • De laatste voorbereidingen
  • Organisatie van de verhuisdag
  • Het toekomen in de nieuwe woning
  • Het uitpakken
  •  …

Situatieschets

Claudia’s verhuizing houdt haar gedachten constant bezig. Terwijl ze door het huis loopt ziet ze overal herinneringen aan vroeger – foto’s aan de muur, zorgvuldig uitgekozen meubels, hoekjes die haar persoonlijkheid weerspiegelen. Het idee van al deze dingen inpakken voelt als een emotionele uitdaging.

Ze kijkt wel uit naar het nieuwe hoofdstuk in haar leven. Een opwindend moment waar ze mee kan starten zodra de verhuis achter de rug is.

Maar nu vraagt ze zich af waar ze in hemelsnaam moet beginnen. De gedachte aan het opruimen en ordenen van al haar bezittingen zijn overweldigend. De praktische aspecten van de verhuizing brengen ook hun eigen zorgen met zich mee. Het regelen van verhuiswagens, het aanpassen van adresgegevens, en het organiseren van hulp – het lijkt een immense taak. Hoe gaat ze dit allemaal voor elkaar krijgen?

Herken je jezelf in deze situatie? Wij helpen je graag verder.

Verhuisondersteuning bieden we op maat van de klant.
Nadat je contact hebt opgenomen overlopen we tijdens een gesprek wat er dient te gebeuren. Vanzelfsprekend gaat het over het verhuizen zelf maar ook over alles wat daarbij komt kijken. Denk aan de verkoop van de huidige woning, de zorg voor huisdieren, het informeren van vrienden en familie, ... . Er komt vaak meer bij een verhuis kijken dan gedacht. Dan komt de ervaring van een CURA Consulent goed van pas.
Pieter-Jahn
Manager CURA Services